whatsapp

WAT IS OBESITAS?

WAT İS OBESİTAS? WİE WORDT GEZİEN ALS OBEES

Obesitas is het opstapelen van overmatig vet in de lichaam van een persoon waardoor het gewicht ten op zichte van de lengte bovenmatig toeneemt.

Bij mannen bestaat %15 en bij vrouwen %20 van het lichaamsgewicht uit vetten. Obesitas ontwikkelt zich geleidelijk door toename van deze percentages.

İn de hedendaagse wereld is obesitas onvermijdelijk geworden omdat men steeds minder beweegt door gebruik te maken van liften, roltrappen en door continu te zitten in verband met kantoorwerk. Ook de verstoorde eetgedrag is hiervoor een reden. Men consumeert steeds meer fast-food producten en ook met hormonen geproduceerde voedingsmiddelen zijn veelvoorkomend. Zowel in ons land als over de hele wereld is obesitas een gezondheidsprobleem geworden van ongeveer meer dan %30 van de populatie. SPORTEN EN DİEETEN zijn twee belangrijke argumenten die worden gebruikt voor het overwinnen van obesitas. Maar onderzoek heeft aangetoond dat meer dan %90 van de obesen binnen 1,5-2 jaar weer naar hun oude gewicht gaan.

Wat zijn de Ziektes die Ontstaan ten gevolge van Obesitas?

» Verhoogd Cholestrol en Vetten
» Type 2 Diabetes
» Hypertensie
» Cardiovasculaire aandoeningen
» Slaapapneu en Snurken
» Ademhalingsproblemen
» Bewegingsproblemen en hierdoor buitengesloten worden en depressie, etc.